Eiffel Plus – Online installationsvejledning

1. Tekniske specifikationer

Generelle specifikationer

ModelEiffel Plus Copper SB 22kW
Generelle dimensioner585x1303x240 mm
Vægt40 kg
OpladningstilstandTilstand 3 (IEC 61851-1)
Indeks for beskyttelseIK 10
Beskyttelse IP IP54 elektrisk panel og oplader
Strukturens materialeGalvaniseret stål
I overensstemmelse med britiske regler om intelligent opladning

Electrical Specifications

ModelEiffel Plus SEiffel PlusEiffel Plus Frankrig
Strømforsyning3P + N + G3P + N + G3P + N + G
Nominel spænding AC ± 10 400 V/230 V 400 V/230 V400 V/230 V
Nominel frekvens 50 Hz /60 Hz 50 Hz /60 Hz 50 Hz /60 Hz
Overspændingskategori CAT III CAT IIICAT III
Forbindelsestype Type 2-lukker Type 2-lukkerType 2-lukker
Effektmåling EnergimålerMID ) EnergimålerMID )EnergimålerMID )

2. Sikkerhedsinstruktioner

• Flying debris, risk of eye injury
  • Risk of electric shock.
    Disconnect and wait 10 mins
  • Caution
  • Sharp element, risk of injurious cuts
  • Ground earth connection required
  • Special waste treatment

3. Bemærkninger

• Det anbefales ikke at installere opladeren på et sted med direkte sollys eller under ekstreme vejrforhold.
  • Husk, at det er nødvendigt med to eller flere operatører til installationen.
  • Sørg for, at monteringsfladen kan bære vægten af soklen og modstå de mekaniske kræfter, der er forbundet med opladerens brug.
  • Kunden skal sørge for passende antikollisionsbeskyttelse, når Eiffel monteres på parkeringspladser.
  • Betonfundamentets beregning, design og fremstilling ligger inden for byggepladsproducentens ansvarsområde.
  • Installationen kræver et vandret, nivelleret fundament.
  • Underlaget skal tillade det akkumulerede vand at løbe af.
  • Monter ikke piedestalen på asfalt. På denne type underlag er der ingen garanti for, at piedestalen står stabilt. Wallbox anbefaler at montere Eiffel Plus på et betonfundament.
  • Installer soklen i et tilstrækkeligt ventileret område. Installer den ikke i direkte sollys.
  • Installer ikke din Wallbox-sokkel i nærheden af:
  • Brandfarlige, eksplosive eller brændbare materialer.
  • Kemikalier eller opløsningsmidler.
  • Varmeafgivere som f.eks. radiatorer eller batterier.
  • Områder, der er udsat for oversvømmelser, høj luftfugtighed og rindende vand.

4. Værktøj og monteringsdele

Denne piedestal er designet til at installere to Copper SB, der følger med i pakken.

Nødvendigt værktøj

• Hammer
  • Elektrisk boremaskine // Ø12 mm bits
  • Pencil
  • Skruetrækker Phillips
  • Klippetang
  • Skruetrækker Torx T15, T20 & T25
  • Værktøj til kabling
  • Målebånd
  • Universalkniv
  • Vaterpas
  • Topnøgle // Topstørrelser: 8 og 19 mm
  • Mejsel
  • Dynamometrisk skruenøgle

Inkluderede monteringsdele

• Boltanker x4
  • Møtrikker x4
  • Skiver x4
  • Skruer M5x20 x8
  • Kabelforskruning x3
  • Gennemføring x2
  • Kabelbeskytter x2

Se Copper SB Installation Guide for at få flere oplysninger om værktøj og monteringsdele.

5. Produktoversigt og installationskrav

Under installationen skal du sørge for at holde en minimumsafstand til eventuelle genstande omkring den, så døren kan åbnes og muliggøre vedligeholdelse. Billedet nedenfor viser den anbefalede minimumsafstand, der er nødvendig for at udføre installationen.

Der er to forskellige muligheder, når du installerer Eiffel Plus: at bruge et nedgravet strømkabel og et strømkabel i jordhøjde.

6. Installation med underjordisk strømforsyningskabel

Montering af basen

Byg et betonfundament med et tomt tomrør, og læg alle kablerne i midten af fundamentet.

Sørg for, at kablerne har en passende overlængde til den resterende installation.

Afstanden mellem piedestalbasen og el-tavlen er 0,3 meter. For at få den nødvendige kabellængde skal du sørge for mindst 0,6 meter til strømkablerne og op til 1 meter til kommunikationskablerne.

Boring

Placer den på toppen af fundamentet, før strømforsyningskablet gennem midterhullet, og marker positionerne for de fire borehuller på betonfundamentet.

Fjern boreskabelonen, og bor fire huller. Borene til ankerboltene skal være Ø 12 mm.

Fjern møtrikkerne og skiverne fra ankerboltene. Sæt ankrene i de borede huller, og sørg for, at de er jævne og mindst 40 mm over toppen af fundamentet.

Montering af piedestal

Tag forsigtigt piedestalen ud af emballagen. Hvis du bruger en hobbykniv, skal du sørge for ikke at ridse den. Brug nøglen til at åbne døren; den samme nøgle åbner begge låse. Placer piedestalen over de fire ankerskruer, og før strømforsyningskablet gennem det midterste hul i piedestalens bund.

Placer skiverne og møtrikkerne over ankerskruerne, og spænd skruerne med topnøgleforlængeren. Spænd ankerskruerne med op til 34 Nm for murværk og 54 Nm for beton. Tilslut derefter strømforsyningskablet til sikringsboksen.

Installer opladeren ved at følge installationsvejledningen. Husk at tjekke de særlige overvejelser, der er forklaret i det følgende kapitel.

7. Installation med strømforsyningskabel i jordhøjde

Strømforsyningskablet kan bevares og placeres langs væggen/gulvet.

Montering af basen

Byg et betonfundament med et tomt tomrør, og læg alle kablerne i midten af fundamentet.

Afstanden mellem piedestalbasen og el-tavlen er 0,3 meter. For at få den nødvendige kabellængde skal du sørge for mindst 0,6 meter til strømkablerne og op til 1 meter til kommunikationskablerne.

Før du fortsætter med installationen, skal du fjerne topdækslet og gemme skruerne til senere brug.

Boring

Find boreskabelonen på www.support.wallbox.com. Placer den på toppen af fundamentet, og marker positionerne for de fire borehuller på betonfundamentet.

Fjern boreskabelonen, og bor fire huller. Borene til ankerboltene skal være Ø 12 mm.

Fjern møtrikkerne og skiverne fra ankerboltene. Sæt ankrene i de borede huller, og sørg for, at de er jævne og mindst 40 mm over toppen af fundamentet.

Montering af piedestal

Tag forsigtigt piedestalen ud af emballagen. Hvis du bruger en hobbykniv, skal du sørge for ikke at ridse den. Brug nøglen til at åbne døren; den samme nøgle åbner begge låse. Placer soklen over de fire ankerskruer.

Placer skiverne og møtrikkerne over ankerskruerne, og spænd skruerne med topnøgleforlængeren. Spænd ankerskruerne med op til 34 Nm for murværk og 54 Nm for beton.

Find de tre udstansede huller på bagsiden af soklen, og slå dem ud. Før derefter en kabelforskruning gennem hullet, og fastgør den til soklen med en møtrik. Tilslut kablet til sikringsboksen.

Installer opladeren ved at følge installationsvejledningen. Husk at tjekke de særlige overvejelser, der er forklaret i det følgende kapitel.

8. Installation af Copper SB

Før du installerer opladeren

Kontrollér, at jordkablet er tilsluttet.

To udgangsrør er placeret på sikringsboksen. Den tykkere (strømkablerne) går ind i det øverste hul på venstre side af soklen. Den anden (kommunikationskabler) går gennem det mindre hul under den anden.

Når kablerne er identificeret, fjernes møtrikken fra hovedrøret.

Installation af opladeren

Sørg for at fastgøre kabelbeskytteren inde i soklen med de tilhørende skiver og møtrikker.

Fastgør gennemføringen, og før derefter kommunikationsrøret gennem det pågældende hul. Sørg for at efterlade 10 cm kabel fra soklen.

Fjern knock-out’en på bagsiden af opladeren.

Før hovedrøret gennem det bageste hul. Fastgør den derefter med møtrikken. Før kommunikationsrøret gennem opladerens nederste hul.

Elektriske ledninger

Tilslut kabler og forbindelsespunkter, og sørg for, at hvert kabel er forbundet til den tilsvarende faselinje:

Sort ledning L1
Brun ledningL2
Grå ledningL3
Blå ledningNeutral
Grøn og gulPE

Kommunikationskabler

Brug følgende diagram til at fastgøre Power Boost og Static Load Management.

Grønt kabelCAN L
Grønt/hvidt kabelCAN H
Orange12V
Blå/hvidt kabelGND
Orange/hvidD+
BlåD-

Ethernet-forbindelse

Fjern udsparingen ved siden af strømforsyningsindgangen, og sæt en gummiprop i. Lav derefter et snit i gummiproppen, og sæt ethernetkablet i uden RJ45-stikket.

Hold øje med det overskydende kabel inde i opladeren, og sørg for, at kablet ikke er for stramt, men har lidt slæk, så det er lettere at åbne dækslet igen senere i forbindelse med vedligeholdelse eller service.

Krymp RJ45-stikket på kablet, og tilslut kablet til ethernet-porten på opladeren.

Elektrisk hovedforbindelse

Installer den primære elektriske indgang gennem hovedkablet under det elektriske panel. Når ledningerne er sat i, skal de fastgøres til den øverste del af hovedafbryderen eller hoved MCB’en (afhængigt af Eiffel Plus ).

9. Power Boost, Static Load Management og Dynamic Static Load Management

Power Boost og Static Load Management foretages direkte på det medfølgende elektriske panel og ikke på laderne.

Power Boost & MID

I overensstemmelse med Power Boost finder du hver MID allerede forkoblet, så der er ikke behov for yderligere handling.

Hvis du har brug for at tilføje en Power Boost, skal du tilslutte den til de markerede forbindelser, afhængigt af hovedladerens placering.

Følg den respektive installationsvejledning for at konfigurere MID.

Følg EMS for at konfigurere Power Boost.

Static Load Management

Static Load Management er konfigureret som standard.

Strømvælger

Stil strømvælgeren på den korrekte indstilling i henhold til den elektriske installation.

Position 0, 8 og 9 er reserveret til Static Load Management.

Se EMS for at få flere oplysninger om konfiguration af Power Boost eller Static Load Management.

10. Ethernet-forbindelse

Tre tilgængelige RJ45/ethernet-porte kan bruges:

• 1 x 3G/4G-routerforbindelse
  • 1 x indgang til daisy chain-forbindelse
  • 1 x udgang til daisy chain-forbindelse

Brug panelets nederste tilslutninger til at forbinde Ethernet-kablerne til det elektriske panel.

Fjern hætterne, og monter de medfølgende pakdåser.

11. Teltonika-router

Hvad er inkluderet

• TRB140 Router
  • DIN-understøttelse
  • Kompakt antenne
  • Ethernet-kabel
  • USB-konfigurationskabel
  • Strømforsyning

Kunden skal levere SIM-kortet.

Fysisk installation

1. Skru de to sekskantbolte på bagpanelet af, og fjern bagpanelet.
  2. Indsæt dit SIM-kort i SIM-stikket.
  3. Sæt panelet på, og spænd sekskantboltene.
  4. Fastgør mobilantennen (maks. moment 0,4 Nm/ 3,5 lbs in), og tilslut USB-kablet.

1. Fastgør den kompakte antenne til routeren.

1. Monter DIN-skinneholderen

Software-konfiguration

Det anbefales at udføre følgende konfiguration, før routeren installeres på soklen.

• Sørg for, at strømkablet og antennen er sat i routeren.
  • Tilslut mikro-USB-kablet til Teltonika-routeren og din bærbare computer.
  • Indsæt følgende IP i din webbrowser: http://192.168.2.1/
  • Log ind på Teltonika-systemet. Hvis det er første gang, du logger på systemet, skal du bruge følgende oplysninger: admin / admin01.

Hurtig opsætning

• Indfør SIM PIN (hvis nødvendigt). Aktivér RMS, og afslut SETUP.

FW-opdatering

APN-konfiguration

• Hvis der kræves et brugerdefineret APN, skal du gå til Netværk > Interface og redigere (blyant) MOB1S1A1
  • Deaktiver Auto APN-funktionen, og indstil dit brugerdefinerede APN.

Rebind-beskyttelse

• OCPP-backends kunne ikke nås, når der var et privat APN. For at gøre det tilgængeligt skal du gå til Netværk > DNS og deaktivere funktionen “Rebind protection”.

Auto re boot

• For at forhindre, at routeren bliver afbrudt fra internettet og ikke genopretter forbindelsen, skal du gå til Services > Auto-reboot > Reboot scheduler og indstille en periodisk automatisk genstart.

Tjek status og lysdioder

Gå til hovedvisningssiden for at dobbelttjekke, at enheden har oprettet korrekt forbindelse til internettet via SIM-kortet.

I afsnittet Modem bør du se følgende:

Sikkerhedskopiering og gendannelse

For at oprette eller gendanne en backup-fil skal du gå til System > Backup og bruge konfigurationsværktøjerne til backup og gendannelse.

12. Installation af router

• Monter routerens DIN-holder på samme DIN-skinne som den nuværende ethernet-switch.
  • Tænd for den via den medfølgende strømforsyning. Tilslut den til den tilgængelige Schuko.
  • Tilslut det medfølgende ethernet-kabel mellem routeren og switchen for at etablere forbindelsen.

13. Install Shucko (Frankrig)

Et Shuko-stik kan installeres på piedestalen til Eiffel Plus i Frankrig. Den kompatible er Legrand Green Up Access.

For at fastgøre Schuko-stikket til soklen skal du først banke det udstansede hul ud (som markeret på billedet nedenfor) og derefter fastgøre stikkets bageste ramme til soklen med fire selvskærende skruer ved hjælp af de fire bor omkring det udstansede hul.

For at fuldføre installationen skal du følge instruktionerne på selve stikket.

Updated on 26/03/2024