Så här använder du Bluetooth PIN-koden för säkra anslutningar till Wallbox-laddaren

För att förbättra säkerheten för din Wallbox-laddare krävs nu en Bluetooth PIN-kod för att ansluta nya enheter. Denna funktion säkerställer att endast behöriga användare kan komma åt och styra laddaren via Bluetooth.

Vad är Bluetooth PIN-koden?

När du försöker ansluta en ny enhet till din Wallbox-laddare via Bluetooth kommer du att uppmanas att ange en PIN-kod. Denna PIN-kod är ett fast, sexsiffrigt nummer som är unikt för din laddare och som automatiskt tilldelas och hanteras via Wallbox-appen.

Steg-för-steg-guide för användning av Bluetooth PIN

1. Anslut till ditt Wallbox-konto
  • Logga in på ditt Wallbox-konto med dina autentiseringsuppgifter eller skapa ett konto.
  1. Para ihop din enhet
  • Anslut till din laddare via Bluetooth och Wallbox-appen kommer att be om en PIN-kod; ange den 6-siffriga PIN-koden som visas.
  • När du har matat in rätt uppgifter kommer din enhet att vara säkert ansluten till laddaren.

Wallbox-enheter som stöds

Bluetooth PIN-funktionen är tillgänglig för följande Wallbox-laddare med programvaruversion 6.7.1 (eller högre):

• Pulsar Plus
  • Pulsar Plus Socket
  • Pulsar Max
  • Pulsar Pro
  • Pulsar Plus NA
  • Pulsar Plus e
  • Pulsar Pro NA
  • Commander 2 (och 2S)
  • Copper SB
Updated on 04/09/2024