Slik installerer og konfigurerer du en MID med Wallbox for nøyaktig energimåling

Når du installerer en MID sammen med Wallbox, kan du måle energiforbruket nøyaktig og i MID, noe som er avgjørende for fakturering og regulatoriske formål. Denne veiledningen inneholder detaljerte trinn for installasjon og konfigurering av en MID.

Hva er en MID?

En MID (Measuring Instruments Directive) er en sertifisert strømmåler som registrerer energiforbruket til Wallbox din med høy nøyaktighet. Den er i samsvar med MID og gir nøyaktige energimålinger, noe som sikrer at du kan bruke disse dataene til fakturerings- eller refusjonsformål.

1. Før du begynner: MID og installasjonskrav

Wallbox støtter to typer MID strømmålere, som du kan kjøpe i nettbutikken vår:

• Trefaset MID: Egnet for trefaseinstallasjoner (opptil 65 A).
  • Enfaset MID: Egnet for enfaseinstallasjoner (opptil 100 A).

Vi anbefaler at du bruker en STP Cat 5E-kabel for å utføre installasjonen.

Før du begynner, laste ned Wallbox , opprett en konto og legg til laderen din for å fullføre konfigurasjonen.

2. Installere MID

Elektriske ledninger

MID skal alltid installeres etter jordfeilbryterne (RCD) og miniatyrbryterne (MCB) på laderens strømledning. Dette er representert som posisjon F på installasjonsskjemaet.

MID

Metoder for kommunikasjonsinstallasjon

Avhengig av utformingen av ladeinfrastrukturen kan du velge ett av følgende installasjonsskjemaer for kommunikasjon:

• Installasjon av busslinje: Anbefales når Power Boost (PB) og MID er plassert i nærheten av hverandre. Det trengs bare én kabel for å opprette busskommunikasjon, som kobles til RS485-kontakten.
2_Busslinje-1
  • Installasjon med to linjer: Brukes når PB- og MID er langt fra hverandre. Det opprettes to forskjellige tilkoblingslinjer, som begge kobles til samme punkt på RS485-laderkontakten.
3_To linjer-3

I de følgende avsnittene finner du trinnvise instruksjoner for installasjon av trefase- og enfasede MID.

A. Installasjon av 3-faset MID

Se installasjonsveiledningen som fulgte med MID for mer informasjon. Nedenfor er de viktigste trinnene:

1. Koble laderen til måleren: Koble MID til laderen ved hjelp MID en STP Cat 5E-kabel.
  2. Koble til strømmåleren:
  • Koble til de tre fasene (posisjon 1-2-3 for strøminngang, 4-5-6 for strømutgang).
  • Sørg for at fasene er godt forankret. Monter isolasjonsplaten på toppen av skruene.

VIKTIG: Løse skruer kan utgjøre en brannfare!

MID
  • Installer nøytrallederen. Hvis det brukes større kabeltverrsnitt, må nøytrallederen reduseres slik at den passer til strømmåleren.
MID
  • Installer STP-kommunikasjonskabelen i henhold til diagrammet i installasjonsveiledningen.
MID

MERK: Bruk en STP Cat 5E-kabel eller høyere til kommunikasjonslinjen, og sørg for at den totale lengden ikke overstiger 500 meter.

VIKTIG: Ikke bruk ett tvunnet par for hver tilkobling. Løsne kablene før du kobler dem til hver for seg. Bruk en kabelavskjæring til å sløyfe mellom posisjon 7 og 9.

MID
  • Monter kabeldekslene for å sikre installasjonen. Hvis det er nødvendig, forsegler du dekslene med kabler i henhold til lokale forskrifter.
MID
  1. Koble til laderen: Følg instruksjonene i installasjonsveiledningen for laderen.
  1. Avslutning Motstand Aktivering:
  • For busslinjeinstallasjon: Sett laderens RS485-bryter i “T”-posisjon. Bare Power Boost-måleren trenger termineringsmotstand.
  • For installasjon av to linjer: Sett RS485-bryteren i “NT”-posisjon, og koble termineringsmotstandsbroen til både MID og PB-målerne.
  1. Konfigurasjon av strømvelgeren: Når MID er installert, konfigurerer du den via Wallbox (instruksjoner i neste avsnitt).

B. Installasjon av enfaset MID

For ytterligere hjelp, se installasjonsveiledningen som følger med MID Meter-modellen din.

1. Koble laderen til måleren: Koble MID til laderen ved hjelp MID en STP Cat 5E-kabel.
  1. Koble til MID:
  • Monter MID på DIN-skinnen.
  • Installer STP-kommunikasjonskabelen som vist i diagrammet.

VIKTIG: Løse skruer kan utgjøre en brannfare!

11_EM112_Install_meter_on_DIN_rail
  • Koble til fase- og nøytralledningene. Sørg for at de er godt forankret, og monter deretter isolasjonsplaten over skruene.
12_EM112_install_phase_and_neuter
13_EM112_step_3_installing_covers
  • Installer STP-kommunikasjonskabelen som vist i diagrammet.
14_EM112_trinn_4_installere_kommunikasjonskabel
  • Monter det siste kabeldekselet for å sikre installasjonen. Forsegl dekslene med kablene i henhold til lokale forskrifter.
15_EM112_step_5_install_covers___seals

VIKTIG: Ikke bruk ett tvunnet par for hver tilkobling. Løsne kablene før du kobler dem til hver for seg. Bruk en kabelavskjæring til å sløyfe mellom posisjon 3 og 5.

1. Koble til laderen: Følg instruksjonene i installasjonsveiledningen for laderen.
  2. Avslutning Motstand Aktivering:

Pulsar Plus, Commander 2 og Copper SB har to forskjellige termineringsmotstander . Den som er beregnet på MID og PB-målere, er merket som “RS485”.

• For busslinjeinstallasjon: Sett laderens RS485-bryter i “T”-posisjon. Bare Power Boost-måleren trenger termineringsmotstand.
16_Busslinje-1
  • For installasjon med to linjer: Sett RS485-bryteren i “NT”-posisjon, og koble termineringsmotstandsbroen til både MID og PB-målerne.
17_To linjer-3
  1. Gjeldende velgerkonfigurasjon: MID er riktig installert. Fortsett å konfigurere den via Wallbox som forklart nedenfor.

4. Konfigurere MID via Wallbox

Følg disse trinnene i Wallbox for å fullføre oppsettet og begynne å bruke MID til nøyaktig energimåling:

1. Last ned og åpne Wallbox: Sørg for at du har den nyeste versjonen av appen fra Play Store eller App Store.
  2. Logg inn på kontoen din: Skriv inn legitimasjonen din for å logge på, eller registrer deg for en ny konto hvis du ikke har en.
  3. Velg laderen din: Velg laderen som har MID Meter installert fra listen, og koble deg til den via Bluetooth.
  4. Gå til Laderinnstillinger:
    • Gå til Innstillinger > Energifunksjoner > MID.
  5. Aktiver MID: Slå på alternativetMID MID-strømmåling”.
  6. Skriv inn MID serienummer:
    • Trykk på pilen ved siden avMID Meter”-oppføringen.
    • Skriv inn de siste seks sifrene i MID serienummer (du finner det på klistremerket under MID display). Hvis serienummeret ikke stemmer overens, vil det ikke bli konfigurert.
  7. Angi parametere for automatisk stopp:
    • Definer en grense for utkobling av ladingen hvis MID mistes. Velg mellom energi (kWh) eller tid (minutter) for konfigurasjon av automatisk stopp.
    • Standardverdier:
      • kWh: 1 kWh (Maks: 22 kWh)
      • Tid: 1 minutt (Maks: 60 minutter)
  8. Lagre innstillingene: Bekreft og lagre innstillingene dine. MID Meter er nå riktig konfigurert.
  9. Bekreft konfigurasjonen: Besøk Wallbox på my.wallbox.com/login for å sjekke om MID Meter er riktig konfigurert. MID Meter-ikonet skal vises ved siden av laderens navn hvis alt er riktig konfigurert.

Hva er en MID?

En MID (Measuring Instruments Directive) er en sertifisert strømmåler som registrerer energiforbruket til Wallbox din med høy nøyaktighet. Den er i samsvar med MID og gir nøyaktige energimålinger, noe som sikrer at du kan bruke disse dataene til fakturerings- eller refusjonsformål.

1. Før du begynner: MID og installasjonskrav

Wallbox støtter to typer MID strømmålere, som du kan kjøpe i nettbutikken vår:

• Trefaset MID: Egnet for trefaseinstallasjoner (opptil 65 A).
  • Enfaset MID: Egnet for enfaseinstallasjoner (opptil 100 A).

Vi anbefaler at du bruker en STP Cat 5E-kabel for å utføre installasjonen.

Før du begynner, laste ned Wallbox , opprett en konto og legg til laderen din for å fullføre konfigurasjonen.

2. Installere MID

Elektriske ledninger

MID skal alltid installeres etter jordfeilbryterne (RCD) og miniatyrbryterne (MCB) på laderens strømledning. Dette er representert som posisjon F på installasjonsskjemaet.

MID

Metoder for kommunikasjonsinstallasjon

Avhengig av utformingen av ladeinfrastrukturen kan du velge ett av følgende installasjonsskjemaer for kommunikasjon:

• Installasjon av busslinje: Anbefales når Power Boost (PB) og MID er plassert i nærheten av hverandre. Det trengs bare én kabel for å opprette busskommunikasjon, som kobles til RS485-kontakten.
2_Busslinje-1
  • Installasjon med to linjer: Brukes når PB- og MID er langt fra hverandre. Det opprettes to forskjellige tilkoblingslinjer, som begge kobles til samme punkt på RS485-laderkontakten.
3_To linjer-3

I de følgende avsnittene finner du trinnvise instruksjoner for installasjon av trefase- og enfasede MID.

A. Installasjon av 3-faset MID

Se installasjonsveiledningen som fulgte med MID for mer informasjon. Nedenfor er de viktigste trinnene:

1. Koble laderen til måleren: Koble MID til laderen ved hjelp MID en STP Cat 5E-kabel.
  2. Koble til strømmåleren:
  • Koble til de tre fasene (posisjon 1-2-3 for strøminngang, 4-5-6 for strømutgang).
  • Sørg for at fasene er godt forankret. Monter isolasjonsplaten på toppen av skruene.

VIKTIG: Løse skruer kan utgjøre en brannfare!

MID
  • Installer nøytrallederen. Hvis det brukes større kabeltverrsnitt, må nøytrallederen reduseres slik at den passer til strømmåleren.
MID
  • Installer STP-kommunikasjonskabelen i henhold til diagrammet i installasjonsveiledningen.
MID

MERK: Bruk en STP Cat 5E-kabel eller høyere til kommunikasjonslinjen, og sørg for at den totale lengden ikke overstiger 500 meter.

VIKTIG: Ikke bruk ett tvunnet par for hver tilkobling. Løsne kablene før du kobler dem til hver for seg. Bruk en kabelavskjæring til å sløyfe mellom posisjon 7 og 9.

MID
  • Monter kabeldekslene for å sikre installasjonen. Hvis det er nødvendig, forsegler du dekslene med kabler i henhold til lokale forskrifter.
MID
  1. Koble til laderen: Følg instruksjonene i installasjonsveiledningen for laderen.
  1. Avslutning Motstand Aktivering:
  • For busslinjeinstallasjon: Sett laderens RS485-bryter i “T”-posisjon. Bare Power Boost-måleren trenger termineringsmotstand.
  • For installasjon av to linjer: Sett RS485-bryteren i “NT”-posisjon, og koble termineringsmotstandsbroen til både MID og PB-målerne.
  1. Konfigurasjon av strømvelgeren: Når MID er installert, konfigurerer du den via Wallbox (instruksjoner i neste avsnitt).

B. Installasjon av enfaset MID

For ytterligere hjelp, se installasjonsveiledningen som følger med MID Meter-modellen din.

1. Koble laderen til måleren: Koble MID til laderen ved hjelp MID en STP Cat 5E-kabel.
  1. Koble til MID:
  • Monter MID på DIN-skinnen.
  • Installer STP-kommunikasjonskabelen som vist i diagrammet.

VIKTIG: Løse skruer kan utgjøre en brannfare!

11_EM112_Install_meter_on_DIN_rail
  • Koble til fase- og nøytralledningene. Sørg for at de er godt forankret, og monter deretter isolasjonsplaten over skruene.
12_EM112_install_phase_and_neuter
13_EM112_step_3_installing_covers
  • Installer STP-kommunikasjonskabelen som vist i diagrammet.
14_EM112_trinn_4_installere_kommunikasjonskabel
  • Monter det siste kabeldekselet for å sikre installasjonen. Forsegl dekslene med kablene i henhold til lokale forskrifter.
15_EM112_step_5_install_covers___seals

VIKTIG: Ikke bruk ett tvunnet par for hver tilkobling. Løsne kablene før du kobler dem til hver for seg. Bruk en kabelavskjæring til å sløyfe mellom posisjon 3 og 5.

1. Koble til laderen: Følg instruksjonene i installasjonsveiledningen for laderen.
  2. Avslutning Motstand Aktivering:

Pulsar Plus, Commander 2 og Copper SB har to forskjellige termineringsmotstander . Den som er beregnet på MID og PB-målere, er merket som “RS485”.

• For busslinjeinstallasjon: Sett laderens RS485-bryter i “T”-posisjon. Bare Power Boost-måleren trenger termineringsmotstand.
16_Busslinje-1
  • For installasjon med to linjer: Sett RS485-bryteren i “NT”-posisjon, og koble termineringsmotstandsbroen til både MID og PB-målerne.
17_To linjer-3
  1. Gjeldende velgerkonfigurasjon: MID er riktig installert. Fortsett å konfigurere den via Wallbox som forklart nedenfor.

4. Konfigurere MID via Wallbox

Følg disse trinnene i Wallbox for å fullføre oppsettet og begynne å bruke MID til nøyaktig energimåling:

1. Last ned og åpne Wallbox: Sørg for at du har den nyeste versjonen av appen fra Play Store eller App Store.
  2. Logg inn på kontoen din: Skriv inn legitimasjonen din for å logge på, eller registrer deg for en ny konto hvis du ikke har en.
  3. Velg laderen din: Velg laderen som har MID Meter installert fra listen, og koble deg til den via Bluetooth.
  4. Gå til Laderinnstillinger:
    • Gå til Innstillinger > Energifunksjoner > MID.
  5. Aktiver MID: Slå på alternativetMID MID-strømmåling”.
  6. Skriv inn MID serienummer:
    • Trykk på pilen ved siden avMID Meter”-oppføringen.
    • Skriv inn de siste seks sifrene i MID serienummer (du finner det på klistremerket under MID display). Hvis serienummeret ikke stemmer overens, vil det ikke bli konfigurert.
  7. Angi parametere for automatisk stopp:
    • Definer en grense for utkobling av ladingen hvis MID mistes. Velg mellom energi (kWh) eller tid (minutter) for konfigurasjon av automatisk stopp.
    • Standardverdier:
      • kWh: 1 kWh (Maks: 22 kWh)
      • Tid: 1 minutt (Maks: 60 minutter)
  8. Lagre innstillingene: Bekreft og lagre innstillingene dine. MID Meter er nå riktig konfigurert.
  9. Bekreft konfigurasjonen: Besøk Wallbox på my.wallbox.com/login for å sjekke om MID Meter er riktig konfigurert. MID Meter-ikonet skal vises ved siden av laderens navn hvis alt er riktig konfigurert.

Når du installerer en MID sammen med Wallbox, kan du måle energiforbruket nøyaktig og i MID, noe som er avgjørende for fakturering og regulatoriske formål. Denne veiledningen inneholder detaljerte trinn for installasjon og konfigurering av en MID.

Hva er en MID?

En MID (Measuring Instruments Directive) er en sertifisert strømmåler som registrerer energiforbruket til Wallbox din med høy nøyaktighet. Den er i samsvar med MID og gir nøyaktige energimålinger, noe som sikrer at du kan bruke disse dataene til fakturerings- eller refusjonsformål.

1. Før du begynner: MID og installasjonskrav

Wallbox støtter to typer MID strømmålere, som du kan kjøpe i nettbutikken vår:

• Trefaset MID: Egnet for trefaseinstallasjoner (opptil 65 A).
  • Enfaset MID: Egnet for enfaseinstallasjoner (opptil 100 A).

Vi anbefaler at du bruker en STP Cat 5E-kabel for å utføre installasjonen.

Før du begynner, laste ned Wallbox , opprett en konto og legg til laderen din for å fullføre konfigurasjonen.

2. Installere MID

Elektriske ledninger

MID skal alltid installeres etter jordfeilbryterne (RCD) og miniatyrbryterne (MCB) på laderens strømledning. Dette er representert som posisjon G på installasjonsskjemaet.

MID

Metoder for kommunikasjonsinstallasjon

Avhengig av utformingen av ladeinfrastrukturen kan du velge ett av følgende installasjonsskjemaer for kommunikasjon:

• Installasjon av busslinje: Anbefales når Power Boost (PB) og MID er plassert i nærheten av hverandre. Det trengs bare én kabel for å opprette busskommunikasjon, som kobles til RS485-kontakten.
2_Busslinje-1
  • Installasjon med to linjer: Brukes når PB- og MID er langt fra hverandre. Det opprettes to forskjellige tilkoblingslinjer, som begge kobles til samme punkt på RS485-laderkontakten.
3_To linjer-3

I de følgende avsnittene finner du trinnvise instruksjoner for installasjon av trefase- og enfasede MID.

A. Installasjon av 3-faset MID

Se installasjonsveiledningen som fulgte med MID for mer informasjon. Nedenfor er de viktigste trinnene:

1. Koble laderen til måleren: Koble MID til laderen ved hjelp MID en STP Cat 5E-kabel.
  2. Koble til strømmåleren:
  • Koble til de tre fasene (posisjon 1-2-3 for strøminngang, 4-5-6 for strømutgang).
  • Sørg for at fasene er godt forankret. Monter isolasjonsplaten på toppen av skruene.

VIKTIG: Løse skruer kan utgjøre en brannfare!

MID
  • Installer nøytrallederen. Hvis det brukes større kabeltverrsnitt, må nøytrallederen reduseres slik at den passer til strømmåleren.
MID
  • Installer STP-kommunikasjonskabelen i henhold til diagrammet i installasjonsveiledningen.
MID

MERK: Bruk en STP Cat 5E-kabel eller høyere til kommunikasjonslinjen, og sørg for at den totale lengden ikke overstiger 500 meter.

VIKTIG: Ikke bruk ett tvunnet par for hver tilkobling. Løsne kablene før du kobler dem til hver for seg. Bruk en kabelavskjæring til å sløyfe mellom posisjon 7 og 9.

MID
  • Monter kabeldekslene for å sikre installasjonen. Hvis det er nødvendig, forsegler du dekslene med kabler i henhold til lokale forskrifter.
MID
  1. Koble til laderen: Følg instruksjonene i installasjonsveiledningen for laderen.
  1. Avslutning Motstand Aktivering:
  • For busslinjeinstallasjon: Sett laderens RS485-bryter i “T”-posisjon. Bare Power Boost-måleren trenger termineringsmotstand.
  • For installasjon av to linjer: Sett RS485-bryteren i “NT”-posisjon, og koble termineringsmotstandsbroen til både MID og PB-målerne.
  1. Konfigurasjon av strømvelgeren: Når MID er installert, konfigurerer du den via Wallbox (instruksjoner i neste avsnitt).

B. Installasjon av enfaset MID

For ytterligere hjelp, se installasjonsveiledningen som følger med MID Meter-modellen din.

1. Koble laderen til måleren: Koble MID til laderen ved hjelp MID en STP Cat 5E-kabel.
  1. Koble til MID:
  • Monter MID på DIN-skinnen.
  • Installer STP-kommunikasjonskabelen som vist i diagrammet.

VIKTIG: Løse skruer kan utgjøre en brannfare!

11_EM112_Install_meter_on_DIN_rail
  • Koble til fase- og nøytralledningene. Sørg for at de er godt forankret, og monter deretter isolasjonsplaten over skruene.
12_EM112_install_phase_and_neuter
13_EM112_step_3_installing_covers
  • Installer STP-kommunikasjonskabelen som vist i diagrammet.
14_EM112_trinn_4_installere_kommunikasjonskabel
  • Monter det siste kabeldekselet for å sikre installasjonen. Forsegl dekslene med kablene i henhold til lokale forskrifter.
15_EM112_step_5_install_covers___seals

VIKTIG: Ikke bruk ett tvunnet par for hver tilkobling. Løsne kablene før du kobler dem til hver for seg. Bruk en kabelavskjæring til å sløyfe mellom posisjon 3 og 5.

1. Koble til laderen: Følg instruksjonene i installasjonsveiledningen for laderen.
  2. Avslutning Motstand Aktivering:

Pulsar Plus, Commander 2 og Copper SB har to forskjellige termineringsmotstander . Den som er beregnet på MID og PB-målere, er merket som “RS485”.

• For busslinjeinstallasjon: Sett laderens RS485-bryter i “T”-posisjon. Bare Power Boost-måleren trenger termineringsmotstand.
16_Busslinje-1
  • For installasjon med to linjer: Sett RS485-bryteren i “NT”-posisjon, og koble termineringsmotstandsbroen til både MID og PB-målerne.
17_To linjer-3
  1. Gjeldende velgerkonfigurasjon: MID er riktig installert. Fortsett å konfigurere den via Wallbox som forklart nedenfor.

4. Konfigurere MID via Wallbox

Følg disse trinnene i Wallbox for å fullføre oppsettet og begynne å bruke MID til nøyaktig energimåling:

1. Last ned og åpne Wallbox: Sørg for at du har den nyeste versjonen av appen fra Play Store eller App Store.
  2. Logg inn på kontoen din: Skriv inn legitimasjonen din for å logge på, eller registrer deg for en ny konto hvis du ikke har en.
  3. Velg laderen din: Velg laderen som har MID Meter installert fra listen, og koble deg til den via Bluetooth.
  4. Gå til Laderinnstillinger:
    • Gå til Innstillinger > Energifunksjoner > MID.
  5. Aktiver MID: Slå på alternativetMID MID-strømmåling”.
  6. Skriv inn MID serienummer:
    • Trykk på pilen ved siden avMID Meter”-oppføringen.
    • Skriv inn de siste seks sifrene i MID serienummer (du finner det på klistremerket under MID display). Hvis serienummeret ikke stemmer overens, vil det ikke bli konfigurert.
  7. Angi parametere for automatisk stopp:
    • Definer en grense for utkobling av ladingen hvis MID mistes. Velg mellom energi (kWh) eller tid (minutter) for konfigurasjon av automatisk stopp.
    • Standardverdier:
      • kWh: 1 kWh (Maks: 22 kWh)
      • Tid: 1 minutt (Maks: 60 minutter)
  8. Lagre innstillingene: Bekreft og lagre innstillingene dine. MID Meter er nå riktig konfigurert.
  9. Bekreft konfigurasjonen: Besøk Wallbox på my.wallbox.com/login for å sjekke om MID Meter er riktig konfigurert. Hvis alt er riktig konfigurert, skal MID Meter-ikonet vises ved siden av laderens navn.
Updated on 30/08/2024