1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Pulsar-familjen
  4. Pulsar
  5. Vanliga frågor
  6. Hur gör man en programmerad laddning med Pulsar/Pulsar Plus
  1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Pulsar-familjen
  4. Pulsar Plus
  5. Vanliga frågor
  6. Hur gör man en programmerad laddning med Pulsar/Pulsar Plus

Hur gör man en programmerad laddning med Pulsar/Pulsar Plus

Programmera så att din elbil laddar när det passar dig med din Pulsar eller Pulsar Plus.

Introduktion

Ibland är det viktigt att se till att din laddstation endast laddar vid en viss tidpunkt under dagen eller natten. Några möjliga orsaker till detta är:

• Du har olika elavgifter beroende på tidpunkt på dagen
  • Du vill bara ladda under perioder med låg förbrukning av andra enheter i hushållet/anläggningen

Alla våra laddare tillåter denna funktion som en del av hanteringen av den laddningsupplevelse vi vill förse våra slutanvändare med.

Ställ in ett schema i laddaren

Nedan finns instruktioner som visar hur du implementerar denna användbara funktion i laddaren. Kontrollera att laddningshandtaget inte är inkopplat i bilen när du utför den programmerade laddningen.

1.- Öppna Wallbox-appen.

2.- Om du inte loggas in automatiskt, fyll i dina inloggningsuppgifter:

3.- När du har loggat in väljer du laddaren:

4.- Din app kommer då att länka till din laddare. HALO på laddaren blir lila under synkroniseringsprocessen (endast Pulsar):

5.- I appen trycker du på klockknappen:

6.- Schemamenyn visas. Välj start- och sluttid. Tryck sedan på Spara. När detta är klart kommer din laddning att programmeras.

7.- Om du ansluter din bil och ett schema är aktivt kommer din Pulsar att visa en turkos blinkande färg:

När gäller en programmerad avgift?

Om det finns en programmerad laddning, kommer laddaren bara att gå in i ”väntar på programmerad laddning”-läge om det är mindre än 12 timmar mellan nu och starttiden för den programmerade laddningen. Den kommer att vänta och respektera starttiden för den programmerade laddningen för att starta laddningen automatiskt.

MYCKET VIKTIGT: Kontrollera att du låser upp laddaren före eller efter att du har anslutit bilen. Om laddaren är låst under programmeringen av den programmerade laddningen kommer det nya schemat inte att användas.

Men om du vill börja ladda även om en laddning är programmerad, behöver du bara trycka på ”Play”-knappen, och laddningen kommer omedelbart att starta:

Updated on 30/12/2019