Zo update je de software van je lader (Copper/Copper SB/Commander/Commander 2/Pulsar Plus/Quasar)

Om te kunnen profiteren van de laatste updates en functionaliteiten voor je lader, is het belangrijk om de software van je lader up-to-date te houden.

Controleer voordat je begint in App Store of de Play Store of de nieuwste versie van de Wallbox-app op je telefoon is geïnstalleerd.

OPMERKING: Je kunt de software van je lader via wifi updaten, maar ook door je telefoon via Bluetooth met je lader te verbinden als er geen internetverbinding beschikbaar is.

1. Open de myWallbox-app en log in. Als je niet automatisch inlogt, moet je je inloggegevens invoeren.
Inloggegevenspagina
  1. Selecteer je lader zodra je bent ingelogd.
Copper SB-scherm
Lijst met laders
  1. Tik in het laderscherm op het Instellingen-pictogram (het tandwiel).
Instellingenscherm
  1. Klik daarna op Laderinformatie.
Configuratiescherm laderinfo gemarkeerd
  1. Tik daarna op Laderversie. De app zal dan controleren of er een update beschikbaar is:
Laderversiescherm
  • Als er geen update beschikbaar is, verschijnt de melding ‘Software is up-to-date‘.
  • Als er wel een update beschikbaar is, verschijnt de melding ‘Update installeren‘. Als je de software wilt updaten, hoef je alleen maar op ‘Update installeren‘ te klikken. Als je dat wilt, kun je de software ook later updaten.
Software is up-to-date-scherm
Software-update beschikbaar
  1. [Optional]Als je de update offline uitvoert, zal de app je toestemming vragen om verbinding te maken met de hotspot van de lader. Klik in dat geval op ‘Verbinden‘ om daar toestemming voor te geven en door te gaan.
Hotspot-scherm
  1. De software-update wordt nu uitgevoerd. Wacht totdat de software-update is voltooid en de melding ‘De update(s) is/zijn geïnstalleerd[software version format x.x]‘ wordt weergegeven.

BELANGRIJK: Is  je smartphone, je lader of geen van beide verbonden met het internet? Verlaat deze pagina dan niet en sluit de app niet af, omdat daardoor het updateproces wordt onderbroken en je lader mogelijk beschadigd kan raken.

Updaten Pulsar voltooid
Updated on 21/07/2021