Hoe Power boost voor je lader moet worden geactiveerd

Meten hoeveel energie je verbruikt en de rest aan je auto geven is mogelijk dankzij Power Boost. In één ruimte de lichten uitschakelen? Power Boost past automatisch het elektrisch vermogen aan en biedt je de best mogelijke oplaadervaring.

Compatibele Wallbox-laders

Hieronder volgt de lijst van Wallbox-laders die compatibel zijn met Power Boost:

• Pulsar Plus
  • Commander 2
  • Copper SB
  • Quasar

Installatievereisten

Om Power Boost in te schakelen op je lader, moet je deze combineren met een energiemeter.

Kies uit de hieronder vermelde energiemeters de meter die compatibel is met je elektriciteitsnet:

• Carlo Gavazzi EM112 of EM330, EM340 versie PF.B of PF.A
  • Inepro PRO2, PRO380, of N1 CT
  • Temco SPM1-100-AC

Power Boost Toestaan

Volg deze stappen om Power Boost te activeren zodra je je lader en de compatibele energiemeter hebt geïnstalleerd:

1. Zorg ervoor dat je Wallbox-lader en mobiele myWallbox-app de laatste versie bevatten (je kunt de versie controleren in je Play Store of App Store).
  2. Maak verbinding met je lader via Bluetooth.
  3. Log in op de myWallbox-app door je inloggegevens in te vullen, of registreer je als je nog geen account hebt. Als je lader een Commander 2 is, kun je Power Boost ook rechtstreeks  op het touchscreen configureren.
  1. Selecteer de lader waarvoor je Power Boost wilt inschakelen en blijf tijdens alle volgende stappen binnen het Bluetooth-bereik van die lader. Als je je lader nog niet aan je myWallbox-account hebt gekoppeld, volg dan deze instructies  om dat te doen.
Pulsar Plus welkom-scherm
  1. Zodra de synchronisatie tussen je lader en je app is voltooid, ga je naar Instellingen.
  1. Klik dan op Upgrades.
  1. Klik op het Power Boost-icoon.
  1. Schakel de functie Power Boost in door de knop in de stand ON te zetten. In het veld Max. stroom per fase, geef je de nominale stroom van de hoofdschakelaar of de onderschreven stroom (in ampère) op, afhankelijk van welke de laagste is. Klik vervolgens op Accepteren om Power Boost in te schakelen.

Important:  Only Max Current per phase greater than 6 amps is accepted for correct performance. In case of doubt, contact Wallbox Customer Service.

power-boost-accepteren

Stappen voor probleemoplossing ingeval het Power Boost-icoon niet kan worden geselecteerd

1. Zet je lader uit en weer aan,
  2. Controleer of alle kabels correct zijn geïnstalleerd,
  3. Controleer of het juiste kabeltype wordt gebruikt,
  4. Controleer of de schakelaar correct op “T” of “NT” is gezet,
  5. Controleer of je lader software up-to-date is,
  6. Zorg ervoor dat je via Bluetooth bent verbonden.

Statusschermen voor Commander 2*

*Deze iconen worden weergegeven op het scherm van je Commander 2. De iconen kunnen verschillen naargelang de firmwareversie van je lader.

Updated on 25/10/2021