1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Pulsar-familie
  4. Pulsar
  5. Veelgestelde vragen
  6. Hoe maakt u een geplande oplaadsessie met uw Pulsar/Pulsar Plus
  1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Pulsar-familie
  4. Pulsar Plus
  5. VEELGESTELDE VRAGEN
  6. Hoe maakt u een geplande oplaadsessie met uw Pulsar/Pulsar Plus

Hoe maakt u een geplande oplaadsessie met uw Pulsar/Pulsar Plus

Plan het herladen van uw elektrische voertuig op uw gemak met uw Pulsar of Pulsar Plus.

Inleiding

Soms is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat uw oplaadstation alleen op een bepaald tijdstip gedurende de dag of nacht laadt. Mogelijke redenen hiervoor zijn:

• U hebt verschillende elektriciteitstarieven, afhankelijk van het tijdstip van de dag
  • U wilt alleen opladen tijdens perioden van laag verbruik van andere apparaten in uw huishouden/faciliteit

Al onze laders maken deze functionaliteit mogelijk als onderdeel van het volledige beheer van de laadervaring die we aan onze eindgebruikers willen bieden.

Een planning instellen op uw lader

Hieronder vindt u de instructies voor het implementeren van deze nuttige functionaliteit in uw lader. Zorg ervoor dat het EV-pistool niet is aangesloten op de auto wanneer u het geplande laden uitvoert.

1.- Open de Wallbox-app.

2.- Als u niet automatisch bent aangemeld, vul dan uw aanmeldgegevens in:

3.- Nadat u bent aangemeld, selecteert u uw lader:

4.- Uw app zal dan verbinding maken met uw lader. De HALO van uw lader wordt tijdens het synchronisatieproces paars (alleen Pulsar):

5.- Druk in de app op de klokknop:

6.- Het planningsmenu verschijnt. Selecteer de begin- en eindtijd. Druk vervolgens op Opslaan. Nadat dit is gebeurd, is uw oplaadsessie ingepland.

7- Als u uw auto aansluit en er een planning actief is, toont uw Pulsar een turquoise knipperende kleur:

Wanneer is een geplande lading van toepassing?

Als er een geprogrammeerde lading is, gaat de lader alleen naar de modus ‘wachten op geplande lading’ als er tussen nu en de starttijd van de geprogrammeerde lading minder dan 12 uur is. Het zal wachten en de begintijd van de geprogrammeerde lading respecteren om automatisch te gaan opladen.

ZEER BELANGRIJK: Zorg ervoor dat u de lader voor of na het aansluiten van de auto ontgrendelt. Als de lader tijdens het programmeren van de geplande lading is vergrendeld, wordt de nieuwe planning niet toegepast.

Als u desondanks wilt beginnen met opladen, hoewel er een oplaadsessie is gepland, hoeft u alleen maar op de knop ‘afspelen’ te drukken en de oplaadsessie begint onmiddellijk:

Updated on 30/12/2019