De betekenis begrijpen van de kleur van de led-halo op je Quasar

De Quasar integreert een ledsysteem dat de laadactiviteit weergeeft, de status communiceert en eventuele fouten meldt. De kleurcodering is bedoeld om eenvoudig, gemakkelijk te begrijpen en intuïtief te zijn.

Hier vind je echter de status die aan elke kleur voor de Quasar is gekoppeld, zodat je je apparaat beter kunt begrijpen.

Kleuren en betekenis

De led-halo is goed zichtbaar op de voorkant van je Quasar. Hieronder vind je de verschillende kleuren die de halo kan hebben en wat ze betekenen:

• GROENgereed voor gebruik

Je Quasar wordt ingeschakeld en klaar om een oplaadsessie te starten. De led blijft groen totdat je het voertuig aansluit of je lader uitschakelt.

• TURQUOISEStand-bymodus

Je elektrische voertuig is klaar om te worden opgeladen, de laadsessie is gepauzeerd of je voertuig is volledig geladen.

• DONKERBLAUW (langzaam knipperend)bezig met laden

De led-halo zal donkerblauw knipperen zodra de beveiligde verbinding tussen je lader en je voertuig tot stand is gebracht en het laadproces gestart is.

• GEEL Vergrendelde modus

De halo van je Pulsar krijgt deze kleur als je de lader hebt vergrendeld via de myWallbox-app of via het online portal. Je EV laadt niet op als de lader in de vergrendelde modus staat.

Als er meer dan één gebruiker aan je lader is toegewezen, wordt deze automatisch vergrendeld na een paar seconden zonder gebruikersactiviteit als je de automatische vergrendeling hebt ingeschakeld (wat standaard het geval is). Je kunt uit dit artikel meer leren over het vergrendelsysteem: Hoe stel je bescherming met automatische vergrendeling in.

Zodra de oplader wordt ontgrendeld, wordt de halo turquoise (gereed voor gebruik). Als je lader wacht op een geplande laadsessie of om te beginnen met laden, zal de led-halo turquoise knipperen.

• PAARSAan het ontladen

Het voertuig wordt ontladen en er wordt stroom gegenereerd naar het elektriciteitsnet, op basis van de V2G/V2H-configuratie.

• ROODStoringsmodus

Je lader bevindt zich in de foutmodus. Probeer in deze toestand niet om te laden. Het gedetecteerde probleem kan veroorzaakt zijn door je lader zelf, je elektrische voertuig of door het elektriciteitsnet. Neem contact op met de Wallbox-serviceafdeling , zodat ons team je kan adviseren over wat je het beste kunt doen.

Updated on 13/10/2021