Com activar V2H (Vehicle to Home) per al teu Quasar

Vehicle to Home permet utilitzar el carregador bidireccional per a subministrar energia a la teva casa o a un altre tipus d’edifici des de la bateria del teu vehicle elèctric.

Carregadors de Wallbox compatibles

A continuació trobaràs la llista de carregadors de Wallbox compatibles amb Vehicle to Home:

• Quasar

Requisits d’instal·lació

Per tal d’habilitar Vehicle to Home per al teu Quasar, hauràs de combinar-lo amb un mesurador d’energia.

Tria el mesurador d’energia que sigui compatible amb la teva xarxa elèctrica d’entre els compatibles que es mostren a continuació:

• Carlo Gavazzi EM112 versió PF.B*
  • Inepro PRO2 o N1 CT

Activació de Vehicle to Home

Segueix aquests passos per activar Vehicle to Home per al teu Quasar:

1. Assegura’t que el carregador Wallbox i l’aplicació mòbil myWallbox tinguin disponible la versió més recent (pots consultar-ne la versió a Play Store o App Store).
  2. Connecta’t al teu carregador mitjançant Bluetooth.
  3. Inicia sessió a l’aplicació myWallbox emplenant les teves credencials o registra’t si encara no tens cap compte.
  1. Selecciona el teu carregador i mantingue’t dins del seu rang de Bluetooth durant tots els passos següents. Si encara no has vinculat el carregador amb el teu compte myWallbox, segueix aquestes instruccions  per fer-ho.
  1. Per activar Vehicle to Home, primer hauràs d’habilitar Power Boost. Consulta l’article Power Boost per saber com activar-lo.
  1. Un cop que hagis configurat Power Boost correctament i la sincronització entre el carregador i l’aplicació s’hagi completat (la roda de càrrega es tornarà verda), ves a Configuració.
  1. Fes clic a Actualitzacions.
  1. Després, fes clic a Vehicle to Home.
  1. Activa la funció Vehicle to Home canviant el botó a la posició ON.
  1. A Corrent màxim per fase d’instal·lació (en amps), especifica el corrent nominal de l’interruptor principal. El valor especificat  ha de ser igual o superior al MÀX. CORRENT PER FASE (en amps) establerta per a Power Boost. Fes clic a Desar.

1. [CASE 1] Si el Corrent màxim per fase de la instal·lació és superior al corrent de Power Boost, has d’activar la funció de Descàrrega preventiva. Un cop activada, fes clic a DESAR i Vehicle to Home es configurarà completament.
  1. [CASE 2]Si el Corrent màxim per fase establert a Vehicle to Home és igual al corrent per fase de Power Boost, només cal que facis clic a DESAR i s’activarà Vehicle to Home.
  1. [CASE 3]Si el Corrent màxim per fase d’instal·lació  establert a Vehicle to Home és inferior al corrent per fase de Power Boost, no podràs desar aquesta configuració i t’apareixerà un missatge d’error. Estableix un valor superior o igual al corrent per fase de Power Boost per habilitar Vehicle to Home.

Passos alternatius en cas que la icona Vehicle to Home no es pugui seleccionar

1. Apaga i encén el carregador,
  2. Comprova que tots els cables estiguin correctament instal·lats,
  3. Comprova que s’estigui utilitzant el tipus de cable correcte,
  4. Comprova si el commutador està posicionat correctament a “T” o “NT”,
  5. Comprova si el programari  del teu carregador està actualitzat,
  6. Assegura’t que estiguis connectat mitjançant Bluetooth.

*Carlo Gavazzi EM112 versió PF.B. Les versions PF.A no són compatibles.

Per saber si tens una versió B de Carlo Gavazzi, consulta els símbols següents a la part frontal del mesurador:

Updated on 20/09/2021